Vraag & antwoord Achterhoekse winkel

Hoe is het idee ontstaan van de Achterhoekse Winkel?

Ik had al erg lang de drang om een eigen onderneming op te zetten, alleen wist ik het ‘hoe en wat’ niet goed. In januari 19 ontstond het idee,  geïnspireerd door de Achterhoekse vlag, om kameraadschap en trots te creëren door kwaliteitsproducten te gaan ontwerpen en produceren geïnspireerd op de Achterhoekse Vlag.

De Achterhoekse Pet was geboren 🙂

 

Waarom kost de Achterhoekse Pet €19,95?

Ik vind het erg belangrijk dat de Achterhoekse Pet met veel trots gedragen kan worden, maar ook dat de Achterhoekse Pet jarenlang mee kan gaan.

Bij de producent kon ik kiezen uit een ‘promotie pet’ (lees: goedkope en mindere kwaliteit) en ‘hoge kwaliteit’ (betere en dikkere stof, sterkere stiksels en kwaliteitskunststoffen zijn gebruikt) hierdoor lijkt de prijs voor sommigen wat aan de hoge kant, maar daar staat tegenover dat je niet ieder jaar een nieuwe hoeft te kopen 😉 ..

 

Om trots te zijn als Achterhoeker vind ik het vanzelfsprekend dat ik zelf ook trots moet zijn op de producten die ik verkoop en dat is gelukt!

De Achterhoekse Pet

 

Waarom zijn de verzendkosten voor de Achterhoekse Pet zo hoog?

Postorderbedrijven (PostNL of DHL Parcel) handteren strikte eisen voor wat betreft de te verzenden poststukken. De Achterhoekse Pet valt in de duurste categorie (€5,95) omdat de afmetingen van dit pakket groter zijn dan brievenbuspost (€2,50) of brievenbuspakket (€3,95).

De maximale dikte van een brievenbuspakken is 3cm. Dit zou betekenen dat de Achterhoekse Pet compleet verfrommeld bij mijn klanten aan zou komen, iets wat niet de bedoeling is.

 

Worden de producten van de Achterhoekse Winkel alleen online verkocht?

De Achterhoekse Winkel producten zijn ook te koop bij diverse Achterhoekse VVV kantoren en Welkoop Vestigingen. Ook worden ze verkocht bij Uitgeverij Hermans, de Vinylfabriek in Terborg en Paul Heutinck (geestelijk vader van de Achterhoekse vlag) is regelmatig te vinden op festivals met zijn ‘Bandjes Kieken’ en biedt onder andere ook de producten van de Achterhoekse Winkel aan, omdat het kan 🙂 .

 

Wat verder meewoog met deze beslissing is dat onze klanten geen verzendkosten hoeven te betalen als ze er voor kiezen om de Achterhoekse Pet bij één van de bovenstaande winkels te kopen!

 

Waarom heb je gekozen voor VVV kantoren en Welkoop vestigingen?

Het leek mij erg leuk om met de lokale middenstand te gaan samenwerken. De VVV’s omdat er erg veel toeristen komen, en wat is er nou mooier en leuker om toeristen kennis te laten maken met Achterhoekse vlag artikelen?

Verder kom ik zelf graag langs bij de Welkoop (Winterswijk), klantvriendelijkheid en ‘ons kent ons’ Achterhoekers! Een perfecte winkel voor de Achterhoekse Winkel producten al zeg ik het zelf 🙂

 

Komen er nog meer unieke Achterhoekse Winkel producten?

Jazeker!! Ik vind het fantastisch om goede, mooie en unieke Achterhoekse artikelen/merchandise te bedenken, ontwerpen en te laten produceren!

Zoals de planning er nu uitziet komt er halverwege november een Achterhoekse Muts uit in 2 kleuren. Zwart en donkergroen.