Dé Achterhoekse Winkel Presenteert | Dé Achterhoekse Pet!

Wat gaaf die Achterhoekse vlag dacht ik vorig jaar zomer 2018! Wat een fantastisch ontwerp van Paul Heutinck en wat een mooi initiatief van Grolsch, de Zwarte Cross en Stichting Pak-An. Een mooi en origineel idee om de identiteit van de Achterhoek én Achterhoekers als geheel meer kenbaarheid te geven!

Vaak zijn we erg bescheiden en vinden we dingen al snel “normaal”. Dat terwijl deze “normale” dingen helemaal niet zo normaal zijn in Nederland en in de rest van de wereld. Wij Achterhoekers hoeven zeker niet altijd bescheiden te zijn. Sterker nog, we mogen best van de daken schreeuwen hoe trots wij wel niet zijn op onze identiteit. Kijk maar eens om je heen naar al die mooie mensen en (innovatieve) bedrijven in de Achterhoek! 

Achterhoekse bedrijven

Mijn zwager Johan met zijn melkveebedrijf bijvoorbeeld. Hij voegt ouderwetse liefde voor zijn koeien en de innovatieve techniek van tegenwoordig samen. Zo laat hij zijn vee huisvesten in een vrije in/uitloopstal. Ook heeft hij de koeien van stappentellers voorzien om zo beste kwaliteit melk af te leveren voor in de supermarkt.

Of Arbor Media, een bedrijf waarvoor ik een korte periode heb gewerkt. Zij zijn gespecialiseerd in het opslaan en verwerken van audio en video middels hun in huis ontwikkelde software systemen. Dit bedrijf is erg geliefd bij Nederlandse en Europese overheden en televisiestations!

Kortom, erg fijn dat we onze trots kunnen uiten middels deze mooie vlag!

“Wel jammer dat je de vlag niet zo snel meeneemt of aantrekt om overal te laten zien waar wij Achterhoekers voor staan. Daar moest wat aan gedaan worden vond ik.”

Dé Achterhoekse pet

Begin 2019 ontstond het idee om een functioneel product van hoogwaardige kwaliteit te ontwerpen. Daarnaast was het doel dat iedereen het kan dragen en het makkelijk mee te nemen is.

Na maanden van knarsend denkwerk, het ontwerpen van de cap en het produceren van prototypes tot aan het maken van deze website is het onstaan Achterhoekse Pet dan eindelijk gebeurt! Wat vinden jullie ervan?